По Южното и Северното Черноморие хотелите у нас се подготвят да посрещнат туристи за Великденските празници. По думите на Румен Мончев, управител на хотел, намиращ се на първа линия в Слънчев бряг, проблемът с липсата на персонал е много г
Милано е на път да приеме строги мерки за борба с шумния нощен живот. От 17 май до 4 ноември в 12 гъсто посещавани района, във вечерните часове ще бъде забранено да се купува сладолед, пица или бутилка вода за изнасяне след полунощ. Собств
Два часа преди старта на Деня на отворените врати в Университета по хранителни технологии студенти на трите факултета – Технологичен, Технически и Стопански, започнаха да подготвят участието си и за посрещането на многобройните гости. От ран
Настъпването на пролетта е свързано с разпространението на редица инфекциозни заболявания с разнообразна клинична картина. Краят на зимния сезон бележи и спад в циркулацията на грип А, който се характеризира с по-тежко протичане и с увеличаване на
Наближава летният сезон и туристическият сектор отново е изправен пред проблеми с кадрите, които, ако не бъдат разрешени, могат да доведат до неговия провал. Българските консулски служби в редица страни в чужбина не могат да обработят заявленията
Шеф Виктор Ангелов напусна Hell’s Kitchen. Безпрецедентното решение беше предизвикано от грандиозен провал на Сините и Червените по време на вечерната резервация. Най-добрите осем готвачи от сезон 6, които се борят за наградата от 100 000 ле
Народното събрание се очаква утре да гласува на първо четене промените в Закона за чужденците в Република България (ЗЧРБ), внесен от Маноил Манев и Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, с който се цели оптимизиране на процеса по наемане на граждани на тр
"Най-много ще се търсят машинни оператори и шивачи. Предимно хора, които работят в промишлеността. Това е по проучване на Агенцията по заетостта сред работодателите. Важно е образованието да отговаря на това, което се търси на пазара на труда
Финалът на третото издание на най-голямото ученическо състезание у нас „Млади изследователи“ ще се проведе на 26 април 2024 г. в аула „Проф. Милен Бешков“ на Университета по хранителни технологии в Пловдив, инициатор и организатор на събитието.