Новини
Георги Свиленски: До вторник-сряда ще стане ясна структурата на правителството на кабинета Василев
 02.07.2022 20:28      

До вторник-сряда ще стане ясна структурата на правителството на кабинета „Асен Василев”. Това каза в предаването „Офанзива” по Нова Нюз председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски.

Новини
Иванов след срещата с ПП: Потвърдихме готовността си да окажем подкрепа на мандатоносителите
 02.07.2022 18:22      

“Продължаваме Промяната” и "Демократична България" проведоха консултации за съставяне на правителство. От страна на “Продължаваме Промяната” участваха Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров. Те разговарят с представителите на "Демократична България" Атанас Атанасов, Владислав Панев и Христо Иванов.

Новини
ПП и БСП постигнаха съгласие по приоритетите на правителството
 02.07.2022 18:00      

“Продължаваме Промяната” започва разговорите за нова коалиция от поне 121 български народни представители, които да подкрепят програма за управление в следващите шест месеца и превеждането на България през икономическата и политическата криза.

Новини
Илияна Йотова : Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия
 02.07.2022 17:45      

Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия, каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя все още се надява да бъде намерен компромисен вариант, така че и двете страни да направят стъпка назад. Йотова

Новини
Бориславова: Русия плаща по 4000 лв месечно на свои говорители в България
 02.07.2022 16:37      

Русия плаща по 4000 лева месечно на свои говорители в България, обяви в ефира на Дарик радио Лена Бориславова. Става дума за журналисти, политолози, политици, общественици. Според нея службите разполагат с данни.

Новини
Заков: Не вярвам Москва да прекрати дипломатическата си мисия у нас
 02.07.2022 12:40      

Това заяви министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков пред NOVA. „Поведението на руския посланик у нас е недопустимо. Не е това начинът да се води дипромация. Сигурен съм, че руската дипломатическа служба има доста професионални дипломати, които биха представлявали доста по-успешно руската държава у нас”, продължи той.

Новини
Гешев коментира изгонването на руските дипломати
 02.07.2022 11:25      

Главният прокурор Иван Гешев излезе с първи коментар за изгонването на руските дипломати. Според него това не е проблем на съдебната система. Обвинител номер едно не коментира дали в прокуратурата е постъпвала информация от службите.

Новини
Лорер: Не търсим постове за никой преди да сглобим управляващо мнозинство
 02.07.2022 11:10      

За нас и Кирил, и Асен са тези, които започнаха промяната преди година. И двамата доказаха, че най-важното нещо и за тях, и за цялото българско общество е да се спрат кражбите, за да има повече доходи за хората.

Новини
Свиленски: БСП подкрепя кабинет с министър-председател Асен Василев
 02.07.2022 11:00      

Подкрепяме кабинет с министър-председател Асен Василев. Ние участваме в това управление от самото създаване с ясен мандат и ясна подкрепа към правителството, което беше създадено. Това заяви председателят на парламентарната група на „БСП за България” Георги Свиленски пред БНТ, цитиран от пресцентъра на партията.

Новини
Отново засилен трафик към Кулата - Промахон
 02.07.2022 10:37      

Обичайно с настъпването на юли трафикът към курортите в съседна Гърция се засилва - особено в почивните дни. Натоварено беше движението към южната ни съседка през цялата седмица. Днес на Кулата-Промахон отново има дълга колона от чакащи ав