Икономика

Смарт пръстен излиза и от кухнята на Apple

   
Смарт пръстен излиза и от кухнята на Apple
  Apple

В допълнение към навлизането на пазара на разширена и виртуална реалност, Apple скоро може да стъпи още по-сигурно и в областта на здравните технологии с пускането на смарт пръстен, който ще следи жизнените показатели на потребителя.

 
Пазарът на здравни технологии и свързаните с тях смарт устройства става все по-активен и привлекателен. Няколко производители вече предлагат различни джаджи за наблюдение на здравето, като интелигентни пръстени, най-известният от които е Oura Ring.
 
Наскоро, на събитието Unpacked, Samsung също обяви, че скоро ще представи Galaxy Ring, също смарт пръстен, който ще следи жизнените показатели на потребителя.
 
Пръстенът на Apple?
 
Подобно развитие на пазарна ниша, изглежда, не може да мине без Apple, които от години представят множество здравни функции като основни предимства на своя Apple Watch.
 
Според информация на южнокорейския портал ETNews, те се готвят да пуснат Apple Ring, интелигентен пръстен с множество технологични аксесоари. Очакванията са да има различни сензори, като например за измерване на пулс, налягане, температура и движение, но също така и аксесоари като "NFC" за плащане или екран за показване на известия от телефона.
 
Изследователската компания Business Research Insight посочва, че пазарът на смарт пръстени се разраства, а в бъдеще ще расте още по-бързо, като до края на десетилетието се очаква търсенето на подобни продукти да нарасне с около 30% на година, а през следващите 8 години продажбите лесно ще се увеличат десетократно. Със сигурност е изкушаващо за Samsung и Apple, които вече работят върху устройствата и предлагат редица умни часовници.
 
Допълнителни аргументи, които говорят, че нещо се "готви" в Apple, са разкритите патенти за технологии, свързани със смарт пръстените. Samsung обяви, че ще представи Galaxy Ring през юли, а Apple може да стъпи на същия пазар "скоро", според същите източници.

Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14