Свят

Открита е мрежа от скривалища на най-издирвания мафиотски бос в Италия

  21.01.2023 08:31  
Открита е мрежа от скривалища на най-издирвания мафиотски бос в Италия
  bTV

Следователи в Сицилия откриха мрежа от скривалища, принадлежащи на най-издирвания мафиотски бос в Италия Матео Месина Денаро, който беше задържан в понеделник, информира ДПА.

По време на претърсвания в град Кампобело ди Мадзара полицията на острова открила още един апартамент и тайна стая в сграда до апартамента, в който се смята, че 60-годишният мафиот е живял, преди да бъде арестуван.

Следователите открили ценности като бижута и маркови дрехи. Но най-атрактивната находка е бил плакат на мафиотския бос от литературата Вито Корлеоне, изигран от холивудския актьор Марлон Брандо във филма "Кръстникът" от 1972 година.

Месина Денаро се укрива от закона от 1993 г. и беше най-издирваният мафиот в страната. Срещу него вече има издадени доживотни присъди за убийствата на десетки хора, включително ловците на мафиоти Джовани Фалконе и Паоло Борселино.

Той беше задържан в понеделник, след като се регистрира под фалшива самоличност в клиника за лечение на рак в Палермо. Мнозина италиански политици обявиха неговия арест за исторически успех в борбата срещу организираната престъпност.

Роденият в Сицилия мафиот е държан под стража в строго охраняван затвор за мафиоти и други престъпници, известен със суровите си условия. Там продължава лечението му чрез химиотерапия за тумор в червото. Той назначи за своя адвокатка племенницата си Лоренца Гутадауро, чийто баща също е мафиотски бос.


Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14