Еко Новини Свят

Италия издирва 12 души, сред които бебе, след свлачища

  26.11.2022 17:27  
Италия издирва 12 души, сред които бебе, след свлачища

Лошото време в Южна Италия предизвика свлачища на остров Иския в Неаполския залив. Една е жертвата до момента на остров Иския в Италия, - жена от Източна Европа, чието име и националност за сега не се съобщават. Властите продължават да издирват 12 души.

Голямото свлачище край термалното селище Казамичиола отнесе къща, автомобили, улици, площади и всичко друго, което срещна по пътя си. Човек бе изваден жив от калната маса, двама в автомобил също, друг в тежко състояние е откаран в болница, евакуирани са 50 души. Опасенията са, че броят на изчезналите може да се повиши и да има загинали. Кметовете на селищата призоваха гражданите и туристите да не напускат домовете и хотелите си. Поради лошото време, в Неаполския залив е спряно движението за и от остров Иския.

Спасителните дейности се осъществяват от гражданска защита с хеликоптери. В координирането им от Неапол участват кмета на града Гаетано Манфреди и управителя на област Кампания Винченцо Де Лука. Премиерът Джорджа Мелони е в постоянна връзка с тях. Остров Иския е на 18 морски мили от Неапол, известен с минералните си извори, има над 60 000 жители.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14