Спорт

България приема Италия с надежда за по-добро представяне

  28.03.2021 11:21  
България приема Италия с надежда за по-добро представяне
  lap.bg

След поражението с 1:3 от Швейцария в първия мач от квалификациите за световното първенство в Катар, националите ни по футбол приемат Италия с надежда за по-добро представяне. Срещата на стадион "Васил Левски" започва в 21:45 ч.

Очаква се селекционерът на "лъвовете" Ясен Петров да направи няколко промени спрямо двубоя с "кръстоносците". Още на пресконференцията в събота той обяви, че ще заложи на Андрей Гълъбинов и Валентин Антов.

Петров иска избраниците му да избегнат "детинските грешки", които доведоха до три гола през първите 13 минути срещу Швейцария. Той застава плътно зад тях и призова, ако има критики, да са само към него.

Италия е в серия от 23 поредни мача без поражение. "Адзурите" на Роберто Манчини са в отлична форма, но пък статистически Италия няма успех на българска земя.

"Идваме за победа, това е единствената ни цел. Италия никога не е побеждавала в България, това ме притеснява. Това показва, че мачовете винаги трябва да се играят при максимална концентрация", каза Манчини на пресконференцията преди двубоя.

Това ще бъде 20-и мач между двата национални тима. Италия има 10 победи, а България 2.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00