Новини

Борисов от Сливен: Доказахме, че другите са аматьори. Гледам какво става по Витошка - техните избиратели ги кълнат

   
Борисов от Сливен: Доказахме, че другите са аматьори. Гледам какво става по Витошка - техните избиратели ги кълнат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Сливен, където участва в предизборна среща със симпатизанти на партията. Той е придружен от Десислава Танева, която е водач на листата в Сливен. Тя благодари на присъстващите в залата. Танева представи водачите на листата на ГЕРБ, която е леко променена за тези избори, съобщават от novini.bg.

Думата бе дадена на евродепутата от ГЕРБ Асим Адемов. Той обясни накратко как функционира Европарламента, каква е технологията на взимането на решения и изтъкна защо е важно да се гласува на европейските избори. Отбеляза, че авторитетът на България рязко е спаднал след управлението на ГЕРБ и припомни срама премиерът Денков да говори пред празна зала и 20 евродепутата в Брюксел.

"Вие представяте ли си господин Борисов да отиде до Меркел и Макрон и да ги помоли: "Мога ли да си направя селфи с вас". Те искаха да се снимат с него, защото имаха респект. Респект и уважение към него и България", изтъкна Адемов.

"Ние депутатите в ЕП ще направим така, че да има горда България и силна Европа", подчерта Асим Адемов.

На трибуната излезе бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

Той сподели, че т.нар. морални стожери от ПП-ДБ са "генномодифицирани". "Казвам го чисто професионално, защото през времето видяхме всички изяви на тяхната уродливост. Днес разбрах, че всъщност една банка в България - ББР е обслужвала обръч от фирми. Сключвала е неизгодни за банката договори, в нарушение на правилата, разписани от директорите в тази банка. За да обслужат една адвокатска кантора. Която пък излъчи двама народни представители. Не знам дали това е купуване, плащане, раздаване, разкешване. Не знам дали са използвали кучета за пренасянето на парите, за които става въпрос. Но за мен това е много опасно. Защото тези хора, които са се изживявали като морални стожери, ежедневно са крали парите на българите. И това на 9 юни разчитам, че ще спре. И то благодарение на вашата подкрепа", заяви Ангелов.

След него на трибуната излезе и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Трябва да правите разлика между депутатите от Продължаваме промяната (ПП) и от Демократична България (ДБ), подчерта той. "Прави ли ви впечатление, че моят приятел Радан Кънев е пети? Не е ли по-странно Кирил Петков да води в Перник и след това да вкара своя приятел Бойко Рашков? Те не правят добра услуга на партията ПП и накрая ще ги доведат до нов спад. Защото на нито един въпрос не могат да отговарят. За всичките схеми, за всичката корупция те не могат да отговарят".

"И там е този разлом. Защото ДБ са системна партия. Искам и колегите от ДБ, и техните избиратели да разберат, че както ПП-тата се качиха върху всички нас и искаха с 30 човека да узурпират цялата власт в държавата, сега последиците са за ДБ. Същите последици, които търпи ГЕРБ", отбеляза Борисов.
"И за децата вече е ясно докъде ПП доведоха през последните години държавата. С мъка гледам и как се променят нещата в геосвета. На ръба сме на глобалната война. Изборите в Северна Македония, заявките, които дадоха водещи политици. С колегата Мицковски съм работил винаги добре. Но бих ги призовал колегите - да си оберат реториката и да се придържат към Договора за добросъседство, който подписахме", отбеляза Борисов.

"Ние доказахме, че другите са аматьори. За мъка на техните избиратели. Гледам какво става по "Витошка" - техните избиратели ги кълнат. Те вече съжаляват за "спасението", за тази мнима промяна. "Три години нямаме План за възстановяване. Ние направихме и добри неща за тези 9 месеца. На маса сектори повишихме заплатите. Успяхме да защитим Маришкия басейн. Успяхме да направим що-годе бюджет, да направим над 20-30 закона, касаещи Плана за възстановяване. В парламента показахме разликата между експертизата на ГЕРБ и всички останали", допълни той.

"Сега се хванали за една опорка - кой командва в ГЕРБ. Искам да отправя към ПП една приятелска препоръка - да си гледат своята партия. Да си гледат как излезе "Чаталджа", как излезе приятелският огън. Отчетлива трябва да е разликата, за да може да искате от мен да нося отговорност", коментира още лидерът на ГЕРБ. "Кой с кого ще управлява - сега има такава опорка в медиите", призова лидерът на ГЕРБ.

Той припомни какъв е бил международният авторитет на България по време на управлението на ГЕРБ: "Всички бяха тук, до един. Сега всичко минава покрай България. Никакво участие. Нула. Цялата им политика се сведе как левчетата от бензина и нафтата да ги взимат за тия години. Колко ви е бензинът и нафтата? Обраха ли българите с 6-7 милиарда? Обраха ги! Да ви е честито! Всички носим отговорност за делата си. И ние не сме идеални, извадили сме си поуката и сме направили нужното".

"А сутринта господин Петков казва, че не искал да участва в "нагласени мачове". А ние с ужас участвахме - когато нагласиха мача за БНБ. Аз настоях председателят да е човек от МВФ - доказан финансист Митко Радев. Колегата Петков и Пеевски си поставиха техните лица - бившият министър Чобанов и Гюров. С нагласен мач направихме шеф на ДАНС, шеф на КЕВР... Те нямат право, морално право да предлагат хора. Така че - научаствахме се в нагласени мачове. Защото беше голямо изпитание тая сглобка. Самата сглобка е нагласен мач. Алексей Петров ни събра и ние направихме правителство. С Пеевски се договориха за законодателната власт, за да имаме 160 гласа. И ако не се бяхме разбутали накрая, сега щяхме да сме избрали и регулаторите. И той тая сутрин излиза пред неговата публика и казва, че не иска да участва. Тая приказка "Крадецът вика дръжте крадеца" е много правилна", разясни лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към кандидатите от листата на ГЕРБ: "Стягайте се! Защото това е изключително важно. Първата година ще е много трудно управлението, защото финансите са много зле. Трябват много, много мерки. Дано не се наложи вдигане на данъците. И сега уважаемите медии, вместо да питат - как ще свалите инфлацията, дефицита"? Най-добре е първите три партии да направят - да има силен, стабилен блок. Ако искате. Иначе - харчене на пари във всички сфери".

"Готови сме. Можем. Партията има самочувствие. Хората са ни добри, със сигурност най-добри от всички партии. Но зависи от броя на депутатите. Чърчил беше казал, че най-важното в политиката е математиката. Трябва да има стабилно управление на България, за да можем да се възползваме от геополитическите процеси около нас и да дърпаме. Иначе ще изостанем - и от Унгария, и от Северна Македония.