Спорт

Реал Мадрид е финал на Шампионската лига

   
Реал Мадрид е финал на Шампионската лига

"Реал Мадрид" е финал на Шампионската лига, където ще се изправи срещу "Борусия" (Дортмунд).

В полуфинала "Байерн Мюнхен" водеше на "Реал Мадрид" до 88-ата минута, но с два гола на резервата Хоселу, отбелязани в рамките на три минути, домакините направиха невероятен обрат за 2:1. Така Реал ще спори за своя евентуален 15-и трофей в най-добрия турнир във финала на 1 юни на стадион „Уембли“ в Лондон. 

В състава на "Реал" след изтърпяно наказание се завърна Дани Карвахал, а в центъра на защитата на "Байерн" започна Матайс де Лихт на мястото на кореец Ким.

Първата опасна ситуация пред една от двете врати бе в полза на "Байерн", като Серж Гнабри направи отлично спиране в наказателното поле, но стреля неточно покрай левия стълб на вратата на Андрий Лунин.

В 13-ата минута Винисиус Жуниор пропусна страхотно положение, като след остър удар топката се отби в десния стълб, а добавката на Родриго бе спасена от Мануел Нойер.

В средата на първото полувреме Гнабри от баварците получи контузия и бе принудително сменен от Алфонсо Дейвис.

Второто полувреме започна със страхотно включване в атака на Алфонсо Дейвис от гостите, чийто удар рикошира в защитник и премина на сантиметри от десния стълб.

В 68-ата минута Хари Кейн подаде на Алфонсо Дейвис, който влезе отляво и с десния крак изстреля истински снаряд в левия ъгъл на Андрий Лунин – 1:0 за гостите!

Три минути по-късно "Реал Мадрид" изравни, като Начо отправи удар, рикоширал в крак на защитник на "Байерн" и влетял в мрежата зад Нойер. Попадението обаче бе отменено от полския съдия Шимон Марчиняк, който видя на камерите нарушение на Начо срещу Йозуа Кимих.

В 88-ата минута Реал се върна в мача от нищото. Родриго стреля остро към вратата, но право в тялото на безупречния до този момент Нойер, който изпусна топката и притичалият Хоселу я вкара за 1:1.

Този гол даде криле на "Реал", като веднага след това удар на Диас бе блокиран от Ерик Дайър.

В първата минута на добавеното време Антонио Рюдигер получи топката и подаде на Хоселу, който я засече във вратата за 2:1. Голът не бе признат на първо време заради засада, но след преглед на системата за видео асистенция на съдиите (ВАР) попадението бе възстановено.