Спорт

ЦСКА: Не сме глупаци. Ще построим стадиона!

   
ЦСКА: Не сме глупаци. Ще построим стадиона!
  bTV

Изпълнителните директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев не са притеснени от обжалването и липсата на разрешение за строеж на стадион "Българска армия". 

Вчера (6 май) главният архитект на София Здравко Здравков заяви, че "червените" все още нямат право да строят на мястото на старото съоръжение, което беше бутнато, тъй като нямат документи. Причината е обжалване от страна на Николай Веселинов.

"Стадионът ще бъде построен. Наясно сме какви са административните пречки. Имаме недоброжелател - Николай Веселинов, който е жалбоподател. Той е незаинтересована страна в случая. Неговото обжалване е абсолютно недопустимо. Заинтересованите страни сме ние и държавата. Надявам, че съдът ще вземе мерки, за да можем да работим спокойно. В момента работим на предварително издадено решение, което ни дава възможност за демонтаж и да довършваме работата по проекта на стадиона. Когато му дойде времето ще се премине към тоталната реконструкция на стадиона", заяви Орманджиев.

През следващата седмица пък ще бъдат внесени 28 млн. лева, които са част от капитала на дружеството за строеж за стадиона. 

"Каквото зависи от клуба, се прави. Всичко върви добре. Единственото, което се бави е забавянето от недоброжелатели. Крайният срок за довнасяне на сумата в капитала на дружеството е февруари следващата година, но тази сума от 28 млн. ще бъде внесена следващата седмица. Сами виждате какви намерения имат собственика. До момента са внесени малко над 7 млн. лева", добави Филипов.

 
Снимка: Lap.bg

На 1 април започна събарянето на стадион "Българска армия", който трябва да бъде реконструиран и превърнат в модерно съоръжение в Борисовата градина. В момента са приключили дейностите по разрушаване. 

"Не сме някакви глупаци да си бутнем стадиона и да останем без стадион. Жалбоподателят на отива да се вземе решението и се крие. Вярваме в институциите в България. Имаме предварително издадено решение, което ни дава правото да работим. За мен са неясни подбудите на хора, които се опитват да стопират процеса.", категоричен е Орманджиев. 

Снимка: БГНЕС

Изпълнителните директори на ЦСКА заявиха, че от клуба имат намерение да бъде изградена нова база и за детско-юношеската школа. Плановете са това да бъде сторено до 2 години.

"Клубът ще работи в три направления - строи се новия стадион, базата в Панчарево се развива ще има нов терен и за ДЮШ ще бъде изградена модерна база за децата. Има го мястото, избрано е, но няма да разкрием къде точно ще е. Идеята е до две години да се изгради", заяви Стоян Орманджиев и добави: "Това, което имахме като идея за ДЮШ, не беше качествено. Това беше компромисен вариант. Влизаха коли, които не беше ясно дали могат и трябва да влизат. ЦСКА трябва да има база с игрища, общежитие, административна част, възстановяване, фитнес, затревено игрище, изкуствена трева. В Панчарево имаме много голям потенциал. Изгражда се ресторант и ще се направят подобрения за съблекалните, за да може там да се играе професионален футбол – Втора лига".

Снимка: Lap.bg