Шоу

Тейлър Суифт пристига на турне в Европа

   
Тейлър Суифт пристига на турне в Европа

След като разтърси четири континента, турнето Eras Tourна Тейлър Суифт най-накрая довежда най-голямата икона на поп културата на века в Европа, започвайки с четиридневна обиколка в Париж.

Суифт е счупила почти всички рекорди в музиката и шестото ѝ турне не прави изключение.

Започналото през март 2023 г. турне Eras Tour вече е първото, за което са продадени билети за над 1 млрд. долара, и се очаква да надхвърли двойно тази сума до приключването му във Ванкувър през декември тази година.

Swifties в Париж са особено развълнувани да чуят песните от новия ѝ албум "The Tortured Poets Society", които се изпълняват за първи път.

Много критици осмиват албума с 31 песни като раздут и посредствен - "рядка грешна стъпка" по думите на британското музикално списание NME.

Подобно богохулство кара преданите ѝ фенове да се изчервят - списание Paste е имало нужда да запази анонимността на унищожителната си рецензия, знаейки твърде добре как ще реагират феновете ѝ.

Но няколко лоши рецензии едва ли ще доведат до жестоко лято за Суифт - албумът се продаде в 1,4 милиона копия още на първия ден и счупи всички рекорди за стрийминг, достигайки милиард стрийминга в Spotify в рамките на пет дни.

Около 42 000 души ще видят Суифт в Париж, преди тя да се отправи към дати в Швеция, Португалия, Испания, Великобритания, Ирландия, Нидерландия, Швейцария, Италия, Германия, Полша и Австрия.

Много от тях пътуват отдалеч - според данни на La Defense Arena, където ще се проведе концертът, всеки пети от публиката в Париж идва от Съединените щати.
Турнето на 34-годишната певица продължава да бъде машина за печелене на пари, която надхвърля и най-смелите мечти на промоутърите и залите.

Изследователската група QuestionPro изчислява, че миналогодишните дати в САЩ са донесли на икономиката на страната 5 млрд. долара. Американската туристическа асоциация заяви, че сумата може да е надхвърлила 10 млрд. долара, ако се включат хотелските стаи, ресторантите и други косвени продажби.
La Defense Arena твърди, че е удвоила предишния рекорд на продавачите на стоки по време на датите си.

Самото споменаване на лондонската кръчма "The Black Dog" в новия ѝ албум беше достатъчно, за да изпрати рояк от фенове към вратите ѝ този месец, което може да спаси закъсалата кръчма.

Феновете го откриха, след като разбраха, че се намира близо до дома на британския актьор Джо Олуин, с когото Суифт имаше шестгодишна връзка, приключила миналото лято, пише dariknews.bg.