Новини

Искрен Митев: Ако 80% от българите гласуват, ДПС няма да е фактор в политиката

   
Искрен Митев: Ако 80% от българите гласуват, ДПС няма да е фактор в политиката

Действията на Желязков създадоха редица обстоятелства, довели до оставката му. Не се случи заради него като личност, а заради хората от ГЕРБ или ДПС, които го карат да нарушава правилата. Трябваше да им покажем, че не са всевластни, забравиха, че България е демократична държава, никой не управлява самостоятелно. Ако 80% от българите гласуват, ДПС няма да е фактор в политиката. Това заяви Искрен Митев от „Продължаваме Промяната“ в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов”.

Той показа в студиото документ, който по думите му съдържа 500 страници "постижения на ПП-ДБ". "Подкрепям позицията на Лена Бориславова, че не бихме се коалирали с ДПС. Не виждам как може да се направи мнозинство с партия, която да няма досег с тази формация. Сътрудничеството с ДПС по конституционните промени беше трудно, тежко и скъпоструващо за нас", коментира Митов.

Според него Пеевски е навсякъде в НС. "Той е облякъл ГЕРБ като карнавален костюм. "Възраждане" съществуват с подкрепата на партията на Борисов. ИТН пък превърна политиката в чалга, ще влезе отново, за да атакува всички опоненти на ДПС. Българските граждани да се събудят и да изберат нови хора. Дори в момента служебният кабинет се управлява от ГЕРБ и ДПС. Едва след като видим резултатите от изборите, ще решим с кого можем да се коалираме и дали ще го направим. Ако може да има сътрудничество с ГЕРБ, но без ДПС, може да седнем да говорим", посочи той.