Новини

ГЕРБ се регистрира в ЦИК за изборите и отсече: Дотук с експериментите и ротациите

   
ГЕРБ се регистрира в ЦИК за изборите и отсече: Дотук с експериментите и ротациите

Политическа партия ГЕРБ се регистрира за изборите на 9 юни в Централната избирателна комисия.
Пред журналисти представители на формацията обясниха, че е крайно време България да бъде управлявана от правителство, в което има „ярки политически фигури“.

За три години Министерски съвет се беше превърнал в кръжок, в курс по политика за начинаещи. Време е България да има нормално и грамотно правителство, с ясна политическа подкрепа и с ясни политически фигури. Това е най-важното – да имаме правителство. Стига с тези експерименти. Ротация, единия девет месеца, другият девет месеца... това е екзотика. Конституцията предполага ясна формула за управлението на страната, заяви пред медиите зам.-председателят на партията Томислав Дончев.

Той допълни, че управлението с ПП-ДБ е било натоварено с много голямо напрежение, но накрая „колегите са постараха да стане съвсем невъзможно“.
„След като я преминеш, ти самият се превръщаш в един голям компромис и ако можем да правим компромис с политическото си его, такъв не можем да правим със самочувствието на партията и хората, които са ни подкрепили. Това е неуважително“, допълни депутатът.

Можем да предложим на българските граждани да се върнем към нормалността. Защото няма как да станем нормална европейска държава, докато прилагаме ненормални идеи с неадекватни средства, посочи на свой ред Тома Биков.

„Отиваме на кампания, която беше предизвикана от едно неутолимо желание на колегите да узурпират цялата власт в държавата. Няма как няколко човека да въртят на пръста си страната, институциите и гражданите. Изборите няма да бъдат правени от служебното правителство, а от българите“, добави и Георг Георгиев.