Шоу

Иконата на българската естрада Лили Иванова празнува рожден ден

   
Иконата на българската естрада Лили Иванова празнува рожден ден

Легендарната българска изпълнителка Лили Иванова днес отбелязва своя рожден ден. Той е повод за радост за мнозина по цял свят.

С нейния неповторим глас и харизма, Лили Иванова е завладяла сърцата на милиони фенове и е станала символ на българската музикална култура.

От 1961 г. развива непрекъсната изпълнителска и концертна дейност, записва песни и албуми, има медийни изяви, участва в телевизионни програми, снима се във видеоклипове. В знак на уважение за приноса си към българската популярна музика понякога е наричана „Примата на българската естрада“. Обявена е за „Най-големия български поп изпълнител за всички времена“ със специална награда от БГ радио през 2023 г.

Семейството на Лили Иванова обича музиката. Дядо ѝ и вуйчо ѝ – по майчина линия – свирят на цигулка много добре. Майка ѝ обича да пее популярни за времето си песни, макар и само вкъщи, а баща ѝ – руски песни.

Сред златните хитове на Лили са песните Щурче, Детелини, Реквием, Ветрове, Камино, Две хубави очи, Без радио не мога, За тебе бях.