Анализи

Георги Георгиев: Не може София да има фейсбук кмет

   
Георги Георгиев: Не може София да има фейсбук кмет

„Васил Терзиев обещаваше да няма ремонт на ремонта. Решението му е изобщо да няма ремонти", коментира в предаването „Лице в лице" Георги Георгиев, зам.-председател на Столичния общински съвет от ГЕРБ.

„Три месеца нямахме назначен зам.-кмет по строителството в София. Назначиха един колега, който работи два месеца, отнели са му правата без никакво обяснение. Кметът на София със заповед му е отнел правата да възлага строителство. След като дадохме публичност зам.-кметът Иван Матов подаде оставка", добави той.

„На всички въпроси се отговаря с лаконични постове във Фейсбук. Сега се разбра, че Васил Терзиев отново е в чужбина. Той много обича - всяка втора седмица е или в отпуск, или в командировка. Не се заяждам, но много е рано след петия месец да пътуват толкова често", посочи Георги Георгиев.

„Не може София да има Фейсбук кмет. Той трябва да бъде на терен. Това не означава да не излиза в отпуск или да не пътува, но да има зам.-кметове, които да работят. „Продължаваме промяната" обещаха, че идват с готов екип и „започват от първия ден". Готовият екип е толкова готов, че три месеца издирваха зам.-кмет по строителството. За зам.-кмет по финанси бе обявена една дама, която на четвъртия ден напусна. Казаха ми, че си е събрала саксиите. Имаме зам.-кмет по правните въпроси, който не е правоспособен юрист по българско право. Той не се е явил в Министерството на правосъдието, където да издържи изпит. Той ще следи за спазването в общината на закони, които не е учил", подчерта зам.-председателят на СОС.