Шоу

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя Monica Solo Show

   
Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя Monica Solo Show

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя художничката Моника в самостоятелната й изложба Monica Solo Show. Официалното откриване ще се състои на 23 април 2024 г. от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията и ще продължи до 1 май 2024 г. /вкл./. Изложбата ще покаже платна, събрали в себе си чувства, емоции и състояния на авторката.

"Осъзнах, че рисуването е диалог с вътрешното ми АЗ, понякога е дълъг процес, безкраен, докато се стигне до момента да си напиша инициалите. Понякога ми е трудно да почуствам кога да кажа “стоп” и да оставя четката, споделя художничката."

"С всяка следваща картина се задълбочавах повече, откривах себе си, разбирах, че това е моето нещо. Пренасям се в друго измерение, където всичко е по-магично и най-вече възможно. Трудно е когато пред мен стои цял бял лист и чака да бъде превърнат в чувство. Рисуването за мен е чувство и тогава просто магията се случва, мисълта тече, всичко което почуствам като порив, най-вече, ако го открия някъде в спомените си, то веднага става част от картината. Една картина става жива, едва тогава когато си намери своя дом.", допълва авторката.

Моника - Завършва мениджмънт в туризма, занимава се с хотелиерство. Започва да рисува преди 2 години. Осъществила е две изложби в гр. Пловдив. Смесва стилове, техники и цветове. Прави силуети, сенки на хора, абстрактни картини и такива, които провокират въображението. Използва различни техники, рисува както с масло, така и с акрилни бои. Много ахроматичните цветове присъстват в платната й. Може да се забележи релеф, въжета и въглен по тях. Стилът й е разнообразен, каквато е и самата тя - непрестанно търсеща се.

Експозицията може да бъде разгледана в периода 23.04. – 01.05.2024 г. /вкл./ в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 с вход свободен.