Новини

Пеевски: Не можем без външен министър, Радев веднага да подпише указа

   
Пеевски: Не можем без външен министър, Радев веднага да подпише указа

"Не може България да стои без външен министър. Президентът трябва веднага да подпише указа. Ние на практика в момента нямаме външен министър". Това коментира съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

Изключително право на премиера е да извършва смени на министри и зам.-министри, каза той.

"Призоваваме, не може в тази ситуация България да седи без външен министър. Доколкото виждам не е попълнен съставът и на зам.-министрите, това премиерът трябва да го свърши веднага, а президентът да изпълни Конституцията и да не я нарушава. Не разбирам забавянето на неговия указ".

Пеевски посочи, че никога не се е срещал със земеделския министър Кирил Вътев и никога не е заставал зад кандидатурата му. Каза още, че не съжалява за промените в Конституцията.

За изборите Пеевски каза, че не може да предопределят резултатите. "Кой на кое място е, хората ще преценят. Не съжалявам за промените в Конституцията, седя зад всичко, което сме гласували и сме направили заедно. Колегите да не се отричат от тези 9 месеца. Асен Василев се крие", коментира още Пеевски.

По отношение на Живко Коцев лидерът на ДПС каза, че това е най-големият корупционен скандал, който сме имали в България.