Новини

ПП поиска оставката на общинския съветник, избягал от катастрофа в София

   
ПП поиска оставката на общинския съветник, избягал от катастрофа в София

Групата на ПП в Столичния общински съвет поиска оставката на общинския съветник Благовест Георгиев, предизвикал катастрофа и избягал от местопроизшествието в София.

„Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“, това гласи съобщението на партията, разпространено до медиите.
Кметът на София Васил Терзиев също поиска оставката на Георгиев. "Правилата и законите трябва да важат еднакво за всички. Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град. Отговорното поведение изисква едно - оставка", пише той.

Припомняме, че общинският съветник и член на комисията по безопасност на движението е избягал от ПТП снощи. Произшествието е станало на булевард „Драган Цанков” и „Кирил Видински” в София при лека катастрофа между две коли.

Виновният шофьор е опитал да напусне мястото на катастрофата, но е спрян на няколко пресечки от инцидента. Водачът е общински съветник, член на комисията по безопасност на движението. Той е отказал тест за алкохол и наркотични вещества.