Анализи

Кирил Петков: Ако Сарафов е заплашвал Живко Коцев, това е престъпление

   
Кирил Петков: Ако Сарафов е заплашвал Живко Коцев, това е престъпление

Живко Коцев каза, че е бил заплашван под натиск от висши лица в прокуратурата. Ако това е главният прокурор и той е заплашвал главния секретар, а това е престъпление, и под натиск го е накарал да си подаде оставката, това е връщане към мутренските години - това коментира съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков по повод оттеглената оставка на главният секретар на МВР Живко Коцев.

По-рано той излезе на брифинг в Министерския съвет, където обяви, че е бил притискан от хора на висши постове в прокуратурата, както и че оттегля оставката си. Тя бе подадена вчера сутринта и цял ден депутати се питаха къде е, тъй като не си вдигал телефона.

Браво, че той не се преклони и не се наведе, показа какво значи да носиш пагона и униформа 33 години. Доволен съм, че има и други хора, които да застанат срещу тази машина, каза още за него Петков.

Той коментира и състава на служебния кабинет, предложен по-рано днес от шефът на 

На Димитър Главчев някой друг му е наредил кабинета, аз съм сигурен в това, може би лично г-н Борисов и г-н Пеевски. Аз нямам съмнение, че г-н Главчев е нямал правото да вземе самостоятелно решение за нито един министър, каза още бившият премиер.

Докато Пеевски управлява ГЕРБ, няма да влезем в никаква коалиция с тях. Тук има много хора в ГЕРБ, които ще ме разберат