Новини

БСП обясниха защо не са били на консултациите при Румен Радев

   
БСП обясниха защо не са били на консултациите при Румен Радев

"Целта на тези консултации е всички партии под една или друга форма да поемат някаква отговорност за този служебен кабинет. Не желаем да бъдем обвързвани с този служебен кабинет, който няма да бъде независим" - така депутатът от БСП Георги Свиленски обясни пред медиите защо социалистите няма да присъстват на консултациите с кандидат-служебния премиер Димитър Главчев в президентството.

Свиленски уточни, че партиите нямат място и не трябва да участват в съставянето на кабинета и в избора на служебен министър-председател. Според него партиите трябва да кажат мнението си по датата на изборите и дали да бъдат 2 в 1. От БСП отдавна настояват вотът да се проведе 2 в 1 на 9 юни.

"Президентът Радев назначи възможно най-партийно оцветения кандидат за министър-председател. Консултациите биха били нормални, ако тази среща беше само между парламентарните групи без присъствие на служебния министър-председател и да се поговори за това кога трябва да бъдат проведени изборите. На срещата ще бъдат обявени и бъдещите служебни министри, което напълно я обезсмисля", коментира Свиленски и отново се обяви против поправките в конституцията и този начин на съставяне на кабинет.