Шоу

Ретрограден Меркурий

   
Ретрограден Меркурий

От 2 до 25 април Меркурий отново е ретрограден. Това е време за забавяне, почивка, размисъл и преоценка на делата ни. Тъй като в момента се намира в огнения знак Овен, очертава се един доста интензивен период.

В астрологията всяка планета има свое собствено значение. Небесните тела, оказват ефект върху нас и особено ако чрез движението си оформят някакъв аспект към нашите рождени планети, но този ефект не винаги е положителен, понякога отрицателен. За нас е важно, преди всичко, да знаем как тези небесни тела могат да ни повлияят и какви точно са тези ефекти.

Меркурий е най-близо до нашето слънце, кръстен е на римския бог Меркурий и е бил пратеник на всички богове да пренася техните съобщения. Тази планета може да се види и от земята рано сутрин или рано вечер. Хората, които са благословени с благотворни аспекти на Меркурий в личния си хороскоп, притежават голяма харизма.

Меркурий е отговорен за интелектуалните и междуличностни отношения, речта, паметта, ученето, начина, по който приемаме информацията, търговията, транспорта, комуникационните средства. Меркурий е важна планета, макар и малка и може да окаже значително влияние върху живота ни по време на ретроградния си период. Меркурий става ретрограден три пъти годишно и остава три седмици в тази позиция. Много хора се страхуват все още от това, но ако се спазват правилата за тази фаза, всичко ще е наред.

Ретроградните дни на Меркурий ни насърчават да забавим темпото във всички аспекти на живота си. Съвременният ни начин на живот ни принуждава постоянно да бързаме, да тичаме, да бягаме, за да успеем да свършим всичко. Твърде често това ни пречи да бъдем задълбочени в нещата, които правим.

Ретрограден Меркурий ни дава възможност да намалим темпото, да се върнем назад, да направим нужните поправки и корекции, ако се налага, да осмислим още веднъж нещата преди да продължим. Трябва да се примирим с тези енергии, тъй като трудно ще е да се борим с течението. По време на тази ретроградност, мъдрият избор е да вървите по течението, а не да се борите с потока на живота.

Не се борете да продължите напред с всяко от вашите начинания, вместо това прегледайте проектите си и намерете какво можете да редактирате, преправите, преоцените, промените или просто да забавите. Използвайте ретроградните периоди на Меркурий като добре дошла отсрочка. Този период благоприятства критичния поглед към себе си. И така:

-    Опитайте се да анализирате всички пречки, които биха могли да ви попречат да постигнете желаните от вас цели.

-    Избягвайте импулсивните действия.

-    Помирете се с хора, с които сте имали затруднения.

-    Вземането на голямо професионално решение трябва да се избягва.

-    Избягвайте смяната на работата.

-    Избягвайте да правите големи инвестиции през този период.

-    Избягвайте стартирането на важни проекти.

-    Избягвайте да пътувате до нови места и с нови хора.

-    Избягвайте да се премествате в нов дом през тези периоди.

-    Преосмислете решенията си.

-    Вслушвайте се повече в интуицията си.

-    Отделете време да се погрижите за психическото и физическото си здраве.

-    Не е подходящо за купуване на технически средства, за сключване на брак, подписване на всякакви договори, за планирана операция.

Използвайте този етап, за да растете, да се учите, да осмисляте и да коригирате подходите си, действията и общуването. Останете позитивни, адаптирайте се към промените.