Анализи

Димитър Главчев за разговорите си с евентуалните министри

   
Димитър Главчев за разговорите си с евентуалните министри

Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев публикува в социалната мрежа "Фейсбук" снимки сред природата, придружени от лаконичен коментар към тях: "Между разговорите, а те вървят добре". Шефът на Сметната палата вероятно визира разговорите за служебен кабинет и имената на евентуалните министри в него. В събота президентът Румен Радев възложи официално на кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство. Този мандат трябва да бъде изпълнен до 7 дни, подчерта държавният глава и заяви, че нито директно, нито косвено ще участва в съставянето на правителство.

"Ще представя състав на правителство, равно отдалечен от всички политически сили - от експерти, неопетнени, некорумпирани и с добро име в обществото. Сигурен съм, че такива хора има и във ведомствата, и в министерствата, които могат да поемат тези функции", декларира пред Радев Главчев.

"Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ. Това е негов избор. Сега най-важното е, че главната задача на служебния кабинет е да имаме честни избори", коментира бившият премиер Николай Денков и увери, че "Продължаваме промяната" няма да участват в служебния кабинет. Срещу избора на Главчев се обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че истински се надява той да не бъде посочен от президента Радев.