Анализи

Кирил Петков: Няма да се предаваме и няма да се огъваме

   
Кирил Петков: Няма да се предаваме и няма да се огъваме

Във втория ден на най-висшия си партиен форум от „Продължаваме промяната“ дадоха заявка да бъдат първа политическа сила след изборите.  Според съпредседателя на формацията Кирил Петков това е напълно възможно, защото, по думите му, българският народ е видял, че не са се съгласили да се извърши само ротация без реформи в службите за сигурност, съдебната система и регулаторите:

"Искаме да сме първа политическа сила, за да покажем, че българският народ стои зад същата визия - с тези реформи, с тези идея, с тази идея за България като една една нормална европейска държава. Шенген днеска е по въздух и по вода. Можеше да бъде още до края на годината пълен Шенген и да влезем в Еврозоната. сега просто се отлага с няколко месеца. Няма да се предаваме и няма да се огъваме, защото някой си мисли, че властта е по-важна. И другото, което се разбра ясно - че всички други партии се съобразяват, ако имаме политическата сила".

Петков потвърди казаното по-рано днес в предаването „Неделя 150“ , че подуправителят на БНБ Андрей Гюров никога не е бягал от отговорност и би взел тежкото решение да бъде служебен премиер.

На партийния форум днес е било решено и кои ще са кандидатите на ПП за общата европейска листа с ДБ. Имената ще бъдат съобщени по-късно, увериха лидерите на формацията. 

Предварително ясен засега е само водачът - бившият председател на НС Никола Минчев. По информация на БНР сигурно е присъствието в нея на бившия министър на иновациите Даниел Лорер.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14