Анализи

Настимир Ананиев предложи Бойко Борисов да стане омбудсман

   
Настимир Ананиев предложи Бойко Борисов да стане омбудсман

"Предлагам Бойко Борисов да стане омбудсман", заяви в неделя Настимир Ананиев от ПП-ДБ. Той посочи, че това било “добро място да се пенсионира вече”, а и в “ролята на омбудсман щял да се сблъска с жалбите на хората, които се дължат на неговото 12-годишно управление”.

Коментарът на Ананиев дойде по повод информации в социалните мрежи с твърдения, че той проявява интерес към поста.

Според него Борисов се страхува от "Продължаваме Промяната".

"Хората могат да усетят промяната, когато си отворят хладилника и по начина, по който си плащат сметките. Има резултати от нашето управление. За 9 месеца започнаха много от реформите, но те са заложени за 18 месеца, което беше договорено с ГЕРБ-СДС. Пеевски седи плътно зад Борисов. ГЕРБ-СДС трябва да кажат къде искат да седят", коментира Ананиев.

На фокус служебните министри на е-управлението и на МВР

Настимир Ананиев посочи, че ПП-ДБ ще следят внимателно кой е министърът на вътрешните работи и на електронното управление в служебното правителство на Димитър Главчев. Те отговарят за изборите, както евроизборите, така и парламентарните мотивира се той. Той призова Главчев и президента да направят така, че изборите да са две в едно, на 9 юни. Ананиев посочи и какви пари могат да се спестят чрез вот 2 в 1.

“Не си заслужава България да плаща 100 млн. лв. повече. Това са ВиК мрежите и асфалтирането на пътищата на 10 български села. Защо тези пари да бъдат хвърлени на вятъра?”, каза той.

Втори в листите за евроизборите

От думите на Настимир Ананиев стана ясно, че той е втори в листата на кандидатите за евродепутати след вътрешното допитване. Първото място е отредено за Никола Минчев. За съставянето на листите обаче ще има значение и предложенията на ДБ.