Автомобили

Skoda се отказва от Octavia и Kodiaq

   
Skoda се отказва от Octavia и Kodiaq

Skoda се готви за електрическата революция. Постепенно всички модели с бензинови и дизелови двигатели ще бъдат изместени от гамата на чешката марка и ще бъдат заменени от електрически автомобили. Това съобщава сайтът L'Argus .

Според изданието през 2033 година Skoda ще спре напълно производството на леки автомобили с двигатели с вътрешно горене за Европа. И не само това, дотогава чехите няма да представят нови бензинови или дизелови модели, а само ще обновяват съществуващите.

Според L'Argus Skoda Kodiaq и Superb сапоследните изцяло нови европейски модели на марката с двигатели с вътрешно горене. Наскоро представеният електрически кросоувър Skoda Epiq ще излезе на пазара в края на 2025 година.

Интересно е, че преди това ще се появи друг електрически модел - 4.4-метровият кросоувър Elroq, който ще стане алтернатива на Karoq. Тази Skoda ще бъде представена през октомври тази година.

Освен това електрическите автомобили Skoda Enyaq и Enyaq Coupe ще бъдат актуализирани. А за 2026 година е планиран дебютът на седемместен електрически кросоувър - производствената версия на концепцията Vision 7S. През 2027 г. Skoda Octavia, Kodiaq и Superb ще бъдат актуализирани, за да отговарят на еконормите Euro-7. В същото време Skoda Fabia, Karoq и Kamiq ще бъдат спрени от производство. Година по-късно ще се появи 4.6-метровото комби, което ще стане електрически аналог на Octavia. Фейслифтовете на Skoda Octavia, Kodiaq и Superb към момента не са планирани. След две години те ще бъдат изтеглени от производство. С течение на времето ще бъдат заменени от нови електрически автомобили.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14