Новини Свят

Русия твърди: Доказана е връзката на терористите с Украйна

   
Русия твърди: Доказана е връзката на терористите с Украйна

Русия твърди, че разследване е доказало връзката на терористите, извършили атентата край Москва, с Украйна, съобщи руската информационна агенция ТАСС, позовавайки се на Следствения комитет на Руската федерация.

"В резултат на работата със задържаните терористи, изследване на иззетите от тях технически устройства и анализи на данните за финансовите транзакции, са получени доказателства за връзката им с Украйна", се казва в съобщението.

От Следствения комитет отбелязват също така, че първоначалните резултати от разследването напълно потвърждават, че атентатът е бил планиран, както и, че е имало задълбочена подготовка и финансова подкрепа от страна на организаторите на атентата.

Разследването е потвърдило, че извършителите на нападението са получили големи суми пари и криптовалута от Украйна, които са били използвани при подготовката на атентата.

Атентатът беше извършен на 22 март в концертната зала "Крокус сити хол" край Москва. Загинаха 143 души, сред които и деца на възраст между 9 и 16 г. Украйна отхвърли обвиненията, че е замесена в атентата.