Автомобили

В Германия продават VW Up с 20к.с.

   
В Германия продават VW Up с 20к.с.

Понастоящем се наблюдава тенденция за създаване на микроавтомобили за младите хора, пример за което са компании като Stellantis, които представиха леки автомобили ограничени на 45 км/ч, като например Ami-Topolino-Rocks-e-triumvirate от Citroën, Fiat или Opel. Тези превозни средства могат да бъдат управлявани от лица под 18 години без свидетелство за правоуправление на автомобил.

В Германия продават VW Up с 20к.с. - 2За тези, които желаят по-пълноценно шофиране, преди да навършат пълнолетие за управление на МПС, има алтернативен вариант - Ellenator. Това включва преустройство на Fiat 500 в автомобил с регистрация L5e, което позволява придвижване на 16-годишна възраст с шофьорска книжка клас А1. Сега има подобно предложение, базирано на платформата на VW Up, подходящо наречено Geparda. Geparda, въпреки че разполага с 20 к.с. като другите превозни средства L5e, се отличава с ограничение на теглото от 1000 kg. Клауза в закона позволява поставянето на каросерията му, първоначално проектирана за три колела, на четири колела, при условие че те са конфигурирани като сдвоени гуми. въпреки скромната си мощност, Geparda може да достигне доста спортна максимална скорост от 110 км/ч на прави участъци, което теоретично позволява на младите водачи да се впуснат в магистралата.

Включени са функции за безопасност, близки до тези на съвременните автомобили, включително ESP, ABS и въздушни възглавници, както и климатик за допълнителен комфорт. Под капака се крие стандартен 1,0-литров трицилиндров двигател от VW, макар и с ограничена мощност от 20 к.с. Превключването на предавките се управлява от ръчна 5-степенна трансмисия. H&R осигурява окачване за предния мост, а Eibach - специални пружини за задния. Спирачките се управляват от предни дискове и задни барабани. При собствено тегло от 908 кг и максимално допустима маса от 1330 кг, Geparda постига разход на гориво от 4,9 л/100 км, определен чрез цикъла WMTC, който обикновено се използва за двуколесни превозни средства./Fakti


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14