Новини

Кирил Петков: С чиста съвест ще върнем папката с втория мандат празна

   
Кирил Петков: С чиста съвест ще върнем папката с втория мандат празна
  bTV

„С чиста съвест ще върнем папката празна“, каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ по bTV Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ във връзка с втория мандат за редовен кабинет.

Президентът Румен Радев ще връчи днес следобед папката с мандата на ПП-ДБ, след като вчера парламентът гласува отказа на Мария Габриел да стане премиер и да състави правителство с първия мандат.

По думите на Петков папката ще вземе премиерът в оставка Николай Денков, а на връчването ще присъстват всички лидери на партиите в ПП-ДБ.

„Последният опит да си спазим уговорката и да покажем, че държавата няма да я хвърлим в хаос, беше отхвърлена от ГЕРБ“, коментира той.

Той припомни, че от ПП-ДБ предложиха вчера на ГЕРБ да предложат премиер за втория мандат и заедно да го изпълнят.

„Въобще не се молим – единственото нещо, което се опитахме да направим, е да покажем какво означава да си спазиш думата и да направиш нещо с чувство за дълг. Направихме го и получихме поредната щуротия от 7 страници, измислени текстове от ГЕРБ“, каза ще съпредседателят на ПП.

Петков е убеден, че няма шанс и с третия мандат да се състави правителство в рамките на 49-ото Народно събрание.

„Оказа се, че те не искат да загубят контрол върху съдебната власт и то не защото са големи стратези. Борисов е средна ръка стратег – не е невероятен. Това, което е невероятно, е, че не може да си представи свят, в който има Европейски съд, Европейска прокуратура, европейски служби. Него го е страх. Ние се опитахме 9 месеца да покажем, че няма нищо страшно, че стъпките напред, които са добри за България, може би са добри и за тях“, обяви съпредседателят на ПП.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14