Новини

Иво Инджев видя самоатентат в случилото се в Москва: Отпадат версиите на властите в Русия

   
Иво Инджев видя самоатентат в случилото се в Москва: Отпадат версиите на властите в Русия

Антиамериканизмът в Русия е стигнал до такива мащаби, че дори нещо полезно да дойде от Америка, те намират как да го обърнат в негативно. Владимир Путин има самочувствието, че е най-информираният в своята държава. Това заяви журналистът Иво Инджев в ефира на бТВ.

„Ако американците са разбрали за подобен терористичен акт, това е било не защото са подслушвали бръснар таджик в провинцията в Русия – това го прави руската служба за подслушване. Американците са слушали руските служби за сигурност и оттам са разбрали, че Русия подготвя нещо като терористичен атентат“, смята той.

Инджев подозира, че това е самоатентат.

„Ислямска държава съществува, за да поема подобни отговорности. Въпросните четирима таджики вероятно са били с принадлежност към ИД. Стрелците в „Кокрус хол“ са били със същите дрехи, с които са били задържаните по-късно. Вероятно им е платена спомената сума. Изглежда това са парите, платени на тях, за да се качат на въпросната кола и да се случи нещо, за което не са знаели, че ще се случи – да ги хванат и да ги обвинят за стрелците. Въпросните уплашени хора, които са си носили паспортите, и са хванати до границата с Беларус, как ще преминат най-милитаризираната граница в Европа? Това е пълен абсурд. Отпадат версиите на властите в Русия, а има и въпроси, на които изобщо не отговарят“, заяви той.

Той подчерта „невероятното закъснение“ от 143 минути на властите при случилото се в Подмосковието: „Същата тази сграда дели ограда със сградата на местната власт, където е имало цял батальон милиционери. Да не говорим, че когато пристигат специалните части, пожарникарите изчакват тях, а те изчакват пожарът да затихне.“

„Защо му е на Хитлер да пали Райхстага? За да утвърди властта си. Така е и с Путин. Предстои да разберем за нови репресии, закони – говори се вече и за смъртно наказание. За да се отмени смъртното наказание, трябва да се смени цялата Конституция на Русия. Така че днешните заплахи на Дмитрий Медведев няма да се случат толкова лесно. Путин разполага със своя информация, живее в свой свят, в който е застрашен, всички са му врагове, с изключение на Александър Лукашенко“, уточни журналистът.

Според него „са пресолили доста силно този борш, защото е вероятно да се надигне вълна от ксенофобия – таджиките са най-черните дяволи в момента за руснаците.“

„Важно е Украйна да бъде подкрепяна, защото руснаците няма да направят нищо доброволно“, подчерта още Инджев.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14