Новини

Отиваме на избори. Габриел се отказва утре от мандата

   
Отиваме на избори. Габриел се отказва утре от мандата

Преговорният екип на ГЕРБ дава брифинг за медиите в централата на партията след поредната серия преговори с ПП-ДБ за съставяне на кабинет.

Мария Габриел каза, че утре се отказва от мандата, а ГЕРБ няма да подкрепи втори мандат.

Преговорите за кабинет с ротация на премиерите започнаха още преди връчването на мандата на ГЕРБ-СДС. За да получат мандата, заедно отидоха преговорният екип на най-голямата парламентарна група, премиерът в оставка Николай Денков и председателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков. Но общите прояви стигнаха до тук.

След дадена отсрочка за общо решение за състав на кабинета, на втория ден Мария Габриел отиде на "Дондуков" 2 при президента Румен Радев с готов състав на кабинет, но само със свои съпартийци. А досегашните некоалиционни партньори на специална пресконференция по-късно през деня се разграничиха от предложението и отрекоха предложенията за министри от техните редици да са се съгласявали.

Обидни квалификации и обвинения създадоха допълнително напрежение между представителите на некоалицията. От ГЕРБ-СДС призоваха за извинения, а от ПП-ДБ заявиха намерение да продължат преговорите при покана.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14