Спорт

Тур дьо Франс отново у нас: Организират семейно и детско колоездене преди голямото събитие

   
Тур дьо Франс отново у нас: Организират семейно и детско колоездене преди голямото събитие

С настъпването на пролетта отново се откриват повече възможности за спорт на открито. Един от най-достъпните в това отношение е колоезденето. За втора поредна година страстните любители на този спорт у нас ще могат да се докоснат до емоциите на най-голямата велонадпревара – „Тур дьо Франс”. Така нареченият „Етап България” ще се проведе на 28 юли в живописния район на Западните Родопи, а център на събитията отново ще бъде Велинград

Вековната традиция на Обиколката на Франция беше пренесена на българските географски ширини за първи път през миналото лято, като сред участниците в състезанието, което има изцяло аматьорски характер, се включи и единственият български колоездач, участник в Джиро д'Италия - Николай Михайлов.

„Минаха доста години, откакто приключи моята спортна кариера. Затова реших да се включа в първото такова издание у нас. Беше доста добре организирано”, каза той пред Нова тв .

Михайлов е мнение, че подобен тип състезания носят добавена стойност за българското колоездене.

„Особено тук в България този спорт има нужда да се популяризира. Както видяхме, миналата година се включиха доста аматьори и любители, които просто искаха да усетят тръпката от състезанието”, поясни той.

„Още повече - ние даваме възможност за участие на хора от 18 до 80 години и имаме доста възрастови категории, които награждаваме в нашето състезание.  Грижим се за всички, които ще присъстват там. Не само участниците на двете дълги дистанции - на 57 и 102 километра, но и за техните семейства. Преди събитието съответно организираме семейно каране и детско каране”, коментира организаторът на събитието Даниел Дуков.

Очаква се успехът на първото издание  да привлече още повече привърженици на колоезденето.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14