Шоу

Синоптикът Янков: Снегът се връща до дни!

   
Синоптикът Янков: Снегът се връща до дни!

Зимата няма да си тръгне лесно от България. Или по-точно снегът. Това заяви синоптикът Петър Янков.

"Астрономическата пролет настъпи с валежи и по-ниски температури. През пролетта температурите постепенно ще се повишават. Валежите, които се очакват днес в Източна България, постепенно ще спират.

Днес почти няма да има валежи. Късно следобед в петък ще превали в Рила и Пирин.

През почивните дни ни очаква повече слънце и повишение на температурите. В събота максималните температури ще бъдат до 18 градуса", каза синоптикът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че се заражда циклон, който ще се премества към Западните Балкани и в неделя ще покаже своето присъствие.

Късно следобед в неделя и през нощта срещу понеделник ще започнат валежи от дъжд в югозападните райони на страната ни, ще вали сняг в планините.

В началото на следващата седмица времето ще се задържи дъждовно.

"Сняг ще има до 14-15 април. Ски съоръженията ще работят.

Ще има естествен и изкуствен сняг, препоръчвам на скиорите да карат в по-ранните часове, до 14 часа, след това снегът крие опасност от травми", уточни Янков.

По-интензивни валежи в понеделник и вторник се очакват в южните и източните райони от страната - между 20 и 30 л/кв.м. В планините ще вали мокър сняг. Температурите ще се понижат и в населените места ще бъдат между 8 и 13 градуса, стана ясно още от думите на синоптика.

Петър Янков потвърди, че има изместване на сезоните, а в температурно отношение климатичното затопляне в наши дни се усеща повече в страните около 49-ия паралел.

"При нас проявленията са в засилване на проливните валежи и рязка смяна от топло към студено и обратно. Тези 4 сезона по нашите географски ширини не могат да изчезнат", подчерта синоптикът.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14