Новини

Денков: Това е кабинет на ГЕРБ. Не е съгласуван с нас

   
 Денков: Това е кабинет на ГЕРБ. Не е съгласуван с нас

Това е кабинет на ГЕРБ. Той не е съгласуван с нас. Това обяви премиерът в оставка Николай Денков малко след като Мария Габриел върна папката с проектоправителството на президента Румен Радев.

"Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС. Не е кабинет, който е съгласуван с ПП-ДБ. Споразумението също не е съгласувано с нас", добави той. Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов също бе лаконичен:

"Нека да обсъдим, защото сме изненадани от това, което беше предприето", заяви той. Очаква се извънреден брифинг на лидерите на малката коалиция, но след заседание на парламентарната група, което започва след минути. Коментар дойде и от депутата Настимир Ананиев: "Борисов май подхлъзна Габриел". По обяд днес преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ бяха прекратени. По информация на OFFNews те са били неуспешни, като основен спор е имало около поста министър на енергетиката и номинацията на Жечо Станков за ресорен министър. Също по неофициална информация в хода на преговорите е бил постигнат консенсус за оставането на Тодор Тагарев начело на отбраната.

Очакваше се в 16 ч. Мария Габриел да върне първия проучвателен мандат за съставяне на правителство неизпълнен. Изненадващо обаче тя представи проектокабинет, а президентът Румен Радев обяви, че веднага ще подпише указа.

В проектокабинета има няколко ключови рокади - Христо Гаджев - министър на отбраната, Ивелина Василева - министър на околната среда и водите, Росен Желязков - министър на иновациите, Валентин Мундров - министър на електронното управление. Към представянето на кабинета не бе ясно дали тези рокади са съгласувани с ПП-ДБ и подписано ли е коалиционно споразумение.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14