Новини

Росен Желязков се срещна с украинския си колега във Виена

   
Росен Желязков се срещна с украинския си колега във Виена
  НС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков се срещна с украинския си колега Руслан Стефанчук във Виена в рамките на конференция, посветена на Дунавската стратегия.

Пред председателя на Върховната Рада Желязков е потвърдил, че България ще продължи с помощта за Украйна, въпреки забавянето, както и че България не признава изборите за президент на Руската федерация на територията на Украйна.

"Тази среща е в рамките на Деветата конференция в рамките на Стратегията на ЕС за Дунавския регион, което е една от четирите макростратегии в Европа. Освен за регионалното сътрудничество, поговорихме и за българската позиция относно подкрепата на България за украинската кауза. Получихме благодарност, че се присъединихме към апела към американския конгрес за необходимата помощ за Украйна. Уверихме Украйна, че не признаваме изборите в Русия, проведени на територията на Украйна, както и подчертахме, че България ще продължи да оказва необходимата помощ, която независимо някои забавяния, особено при военнотехническата помощ, но политически българският парламент е показал, че може своевременно да взима решения в тази посока", коментира Росен Желязков.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14