Спорт

Лудогорец разби с 6:0 гостуващия Локомотив София

   
Лудогорец разби с 6:0 гостуващия Локомотив София

Лудогорец разби с 6:0 гостуващия Локомотив София в среща от 25-ия кръг на Първа лига и се утвърди на първото място в класирането. Хората на Георги Дерменджиев регистрираха седма поредна победа в шампионата, след като не оставиха никакви шансове на "столичните железничари".

Двубоят на стадион „Хювефарма Арена“ обаче ще бъде запомнен с ужасяващия кървав инцидент с вратаря на столичани Александър Любенов, който се случи в 47-ата минута на мача. Тогава Квадво Дуа беше изведен зад гърба на защитата на "железничарите", а стражът излезе, за да пресече подаването, но нападателят на Лудогорец  стигна първи до топката и бе повален. Главният съдия Георги Давидов веднага отсъди дузпа за разградчани. При ситуацията обаче се стигна до много неприятен сблъсък, при който Любенов получи тежък удар с коляно в главата и изпадна в безсъзнание.

Вратарят веднага получи лекарска помощ, включително и от доктора на Лудогорец, като се виждаше, че шурти кръв от главата на Любенов. Останаха съмнения, че той си е глътнал  и езика. Любенов дойде в съзнание и бе изнесен на носилка, за да бъде откаран в болница за по-обстойни изследвания.

Иначе мрежата на Локомотив София напълниха Квадво Дуа, който блесна с 2 гола и 2 асистенции, Ивайло Чочев, който заби дебютното си попадение с екипа на „орлите“, а по един гол добавиха Бърнард Текпетей, Руан Сека и Аслак Фон Витри.

След поредния си успех Лудогорец дръпна си 3 точки пред Черно море на върха. Разградчани са с 57 на своя актив. Локомотив София остава 12-ти с 25 пункта.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14