Свят

Виктор Орбан: Да окупираме Брюксел!

   
Виктор Орбан: Да окупираме Брюксел!

"Да окупираме Брюксел!", такъв апел отправи унгарският премиер Виктор Орбан по време на митинг по случай националния празник на страната си", предаде АП.

Днес министър-председателят произнесе реч по повод годишнина от въстанието на унгарците срещу австрийската власт от 1848 г.

"В Европейския съюз разпалват войни, прекрояват граници, налагат чужда на обикновените хора идеология и унищожават всичко, което видят пред себе си", каза той на митинг в Будапеща.

"Ние, унгарците, живеем по различен и искаме да живеем по различен от налагания ни от ЕС начин. Ето защо аз ви призовавам за следното: Да окупираме Брюксел!", заяви още премиерът, като визира изборите за Европейски парламент през юни.

"Ние нямаме друг път освен този", категоричен бе Орбан пред събралите се в Будапеща хора и изрази готовност да поведе марш към столицата на Европа.

Според световната информационна агенция много участниците в събитието са били докарани с автобуси в унгарската столица от провинцията, за да слушат речта на министър-председателя.

"В изказването си Орбан повтори нападките си срещу хората с нетрадиционна сексуална ориентация и либералната демокрация", отбеляза АП.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14