Шоу

Започва София филм фест

   
Започва София филм фест

От тази вечер до края на март София отново ще бъде киностолицата на Европа, защото започва "София филм фест", информира БНТ.

По време на фестивала ще бъдат връчени и награди за принос в кино изкуството. Първата награда е за творческия тандем, отличен със "Златен лъв" - Джесика Удуърт и Петер Бросенс. Сред наградените по време на София филм фест ще бъде и Цветана Манева

Филмът "Клопка" на Надежда Косева постави началото на програмата със 160 филма. Екологията, съвременният свят и човешкото достойнство са сред темите в него. БНТ е копродуцент на лентата.

"Проблемът с екологията е толкова важен, колкото проблема с живота на човека. ако ние не вземем мерки и не се грижим за нашата природа просто няма да можем да живеем в един миг на нашата земя", каза Стефан Китанов - директор на "София филм фест".

"Клопка" се занимава с една важна тема - опазването на природата и животинския свят на планетата. Вярвам, че киното трябва да залага такива теми и се надявам да предизвика дискусия , вълнение, да се замислят хората и да се променят", посочи Надежда Косева - режисьор на филма "Клопка".


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14