Новини

Проф. Вълчев за преговорите за ротация: Ритуални танци, ще има правителство

   
Проф. Вълчев за преговорите за ротация: Ритуални танци, ще има правителство
  БНР

Това са някакви ритуални танци, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият вицепремиер и бивш министър на образованието и науката проф. Даниел Вълчев по повод преговорите между ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" за ротация на правителството.

Какво значение има кой ще е външен министър в държава, която няма външна политика. Кой го интересува и дали Тагарев ще бъде сменен – каквото има да дадем на Украйна, вече го дадохме, добави проф. Вълчев.

Мисля, че няма да има избори, ще има правителство. Няма никаква логика да има избори, посочи бившият вицепремиер.

Заявката на "Продължаваме промяната - Демократична България" беше да се изчегърта моделът ГЕРБ, Пеевски беше най-мрачният типаж, а след това преглътнахме тези неща с неудобство и в името на геополитическото положение едни хора седят в скутовете на други хора, а трети хора обясняват защо това е в полза на народа, отбеляза проф. Даниел Вълчев.

Чудя се какви биха били плюсовете на сглобката, но винаги е хубаво да има редовно правителство, защото зад него стои редовен парламент. За страната не е хубаво да има избори толкова често, добави той.

В момента ситуацията в света е твърде напрегната, за да могат държави като България да имат самостоятелна политика. Натискът, който идва отвън, води до това, което виждаме във вътрешен план, каза още бившият вицепремиер.

 


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14