Новини

ДБ общинарят Павлин Стефанов бие жена си (СЪДЕБЕН АКТ)

   
ДБ общинарят Павлин Стефанов бие жена си (СЪДЕБЕН АКТ)

След като narod.bg публиква становището на зъболекаря Павлин Стефанов, за когото гръмна новината, че са открити наркотици в дома му, се получи информация за друг аспект от битието на напусналия със скандал ДБ общински съветник.

Ето какво пише източник:

Здравейте, видях, че някои сайтове сте публикували позицията на Павлин Стефанов – общинския съветник от ДБ в Плевен. Само че цял Плевен коментира последните дни наглото му поведение и опит да замаже ситуацията и истината около нея.

Това, че си е платил и са го спасили по обвинението за наркотици – ОК. Обаче той не обелва и дума за това, че е сключил споразумение заради домашно насилие над съпругата си Вяра, което е упражнил същата въпросна вечер.

Навръх 8 март plevenutre.bg съобщи следното:

Общинският съветник Павлин Стефанов е наказан с пробация в продължение на осем месеца заради упражнено домашно насилие над съпругата си. Одобреното от съда споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия е публикувано на страницата на Районния съд и е окончателно.

От съдебния акт става ясно, че Павлин Стефанов разбира в какво е обвинен, признава се за виновен, разбира последиците от споразумението и е съгласен с тях, заявявайки, че доброволно го е подписал в прокуратурата и декларира, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

„Подсъдимият П. С. С., роден в град Плевен, български гражданин, с висше-магистър образование, работи – на частна практика, женен, неосъждан/освобождаван от наказателна отговорност по реда на чл. 78а от НК/, се признава за виновен в това, че през периода от април 2020 г. до 29.02.2024 г., в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление на два пъти се заканил на Вяра Е.Г.-С.а от същия град против нейната личност с престъпление със следните действия – стискал я с ръце през гръдния кош, натискал тялото към земята, за да не се движи, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му и е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

За така извършеното престъпление от подсъдимия П. С. С. и с оглед предвиденото в чл.144, ал.3 вр. ал.1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и като бе съобразена разпоредбата на чл. 381, ал. 4 от НПК, му се определя и налага наказание при условията на чл. 55, ал.1, т. 2, б. “б” от НК, а именно – «Пробация», при следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца, при явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице 2 /два/ пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване“, се посочва в съдебния акт.

Както вече писахме, случаят е от 29 февруари вечерта, когато полицията отива на адреса на Павлин Стефанов на улица „П. Р. Славейков“ в областния град по сигнал за семеен скандал. Униформените намират в жилището бял полиетиленов плик, тип спейсбек, с размери 9 см Х 5 см, съдържащ 5 бучки синкаво-зелено кристалообразно вещество с приблизително тегло 5 грама, гласи съобщението от бюлетина на Областната дирекция на МВР в Плевен.

След екшъна Стефанов публикува коментар на своя профил във фейсбук, в който обясни, че в дома му не са намерени наркотици, а желирани бонбони и реагира остро към съпартийците си от „Да, България“, които по-рано през деня го призоваха да си подаде оставката от Общинския съвет – Плевен. Това обаче провокира депутатът от ПП-ДБ Свилен Трифонов да излезе с публикация и да информира, че „Павлин Стефанов грижливо е пропуснал да каже, че е сключил споразумение с прокуратурата и му е наложено наказание пробация за извършено престъпление по чл. 144, ал.3 вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.“

„Господин Стефанов със сигурност има протокола от съдебното заседание и може да го добави към вече публикувания документ. Пропуснал е също да каже, че цялата структура на Да, България, заедно с близките си го подкрепиха. Той дори изказа признателност, че благодарение на нас е успял.

Подкрепата беше дадена за млад човек, с образование, професия, семейство и амбиции. Но когато същият няма сетивност и правилна преценка, че каквато и да е форма на насилие, особено върху жени е обществено укорима и неправилна, както и несъвместима с обществената функция на изборната длъжност, която заема едно е сигурно – поука ще има само за тези, които му се довериха!“, написа Свилен Трифонов.

Съдебният акт може да изтеглите оттук:

https://dox.abv.bg/download?id=65acbdcaa5#

 

Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14