Спорт

Ще настъпи ли крах в Ред Бул: Освобождават Хорнер до дни?

   
Ще настъпи ли крах в Ред Бул: Освобождават Хорнер до дни?

Впозицията на шефовете на "Ред Бул" е настъпила огромна промяна и отборният директор Кристиан Хорнер може да загуби работата си още в следващите няколко дни, твърдят различни медии в Западна Европа.

Хорнер е обект на огромен скандал заради непристойно поведение към служителка на отбора. Вътрешното разследване завърши и той запази поста си, а според информациите, британецът се ползваше с подкрепата на тайландските акционери в "Ред Бул", които притежават 51% от компанията.

Оставянето на Хорнер на поста предизвика бурно общоествено недоволство. Срещу него също така е Марк Матешиц - син на създателят на компанията, който притежава 49% от нея, а също така решението доведе и до разцепление вътре в отбора.

От едната страна на разцеплението е Кристиан Хорнер, а от другата са главният съветник доктор Хелмут Марко и верният му трикратен световен шампион Макс Верстапен.

След Гран При на Саудитска Арабия, което без изненади завърши с убедителна победа на Верстапен, е имало събрание на директорите на "Ред Бул", където е обсъждано бъдещето на Хорнер и евентуалните последствия от оставането му на поста.

Първият казус е, че въпросната дама, срещу която е предполагаемото непристойно поведение на Хорнер, вече не е служител на "Ред Бул" и започва дело срещу компанията.

Едното е дело срещу Хорнер за поведението му със сексуален характер, а другото е срещу "Ред Бул" и проведеното разследване, което според нея не е безпристрастно.

Опасенията на "Ред Бул" са, че едно такова дело, което несъмнено ще е обект на огромен медиен интерес, ще изкара на бял свят доста от успешно прикриваните до момента детайли, а това неминуемо ще е удар по репутацията на компанията.

Другият аспект е, че с оставянето на Хорнер, "Ред Бул" губи позиции на световния пазар. Най-вече на американския, където редица организации се противопоставиха на оставянето му на поста.

Все още няма официално изявление от "Ред Бул", но информациите са, че в близките няколко дни отборът ще обяви раздялата си с Хорнер.

 


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14