Анализи

Надежда Йорданова: В Да, България са обсъждани два варианта - членство в ЕНП или в АЛДЕ

   
Надежда Йорданова: В Да, България са обсъждани два варианта - членство в ЕНП или в АЛДЕ

"Да, България" трябва да вземе решение днес към кое европейско политическо семейство да се присъедини. Две са алтернативите, които са обсъждани вътре в партията - ЕНП и АЛДЕ.

Това заяви бившият правосъден министър Надежда Йорданова пред bTV преди старта на Националната конференция на "Да, България".

В Европейската народна партия членува ГЕРБ, а част от Партията на европейските либерали АЛДЕ е ДПС.

"Тъй като в началото на годината Националният съвет излезе с много ясно становище, че "Да, България" трябва да положи всички усилия да консолидира демократичната общност, да гарантира политическо представителство на онази част от българското общество, която е дясно мислеща, която исторически винаги водела модернизационните процеси в страната. Така че ние в избора си ще се водим именно от тези принципи", обясни Йорданова.

Запитана дали ще се стремят да се стигне до решение, че се присъединяват към ЕНП, Йорданова отговори: Това ще бъде предложението, това ще бъде подложено на гласуване. Това е изключително важно решение, защото предстоят европейски избори, ние трябва да излезем пред избирателите си и да кажем как ще бъдат представлявани те в ЕП, ние имаме представители и в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, също е важно и в този формат ние да можем пълноценно да се включим в структурите на европейските политически семейства. 

Второто важно решение, което ще вземе Националната конференция на "Да, България" днес е какви стратегически цели си поставя и как да се укрепи организационно "Демократична България".


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14