Новини

Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави

   
Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави

Каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава през другите. Ние ще направим и правим така, че и австрийците, и европейците да бъдат сигурни в нашите граници. Нито България, нито Румъния заслужават на мостовете денонощно да стоят живи хора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ, предаде БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ декларира пълна подкрепа за Урсула фон дер Лайн за втори мандат като ръководител на Европейската комисия.

"Сега е моментът, сега ни трябва силен председател на ЕК, силен председател на ЕП, днес трябва да гласуваме за Урсула фон дер Лайн. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ и СДС ще даде всичките си гласове за теб", заяви Борисов.

Пред конгреса на ЕНП Борисов представи вътрешнополитическата ситуация в България и помощта, която страната ни е осигурила за Украйна във време на война.

"В последните месеци, макар и с колебливо правителство, но с много силен парламент, България, която разполагаше с остарял тип съветско въоръжение, е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богати държави в Европа. С боеприпаси, с бронетранспортьори, с танкове и артилерия. В тази абсолютно гадна война, България направи много повече от държавите с големи възможности", заяви Борисов.

Той изтъкна диверсификацията от руски газ, петрол и ядрено гориво. "В следващите няколко месеца започва строителство на две ядрени мощности. Мога да изброявам още много, но днес със самочувствие мога да кажа, че се справяме добре", каза Бойко Борисов.

Очаква се по-късно днес лидерът на ГЕРБ да проведе среща с канцлера на Австрия, на която основен акцент да е Шенген и сигурността по границите на ЕС.

"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост" 2, където с километри стои опашка от ТИР-ове", каза Борисов и призова австрийските политици да отидат сами и да видят антизелената среда, която съществува там. "Шофьорите на ТИР-ове прекарват денонощия там. Това не е 21 век. Това не е начинът, по който да работи Европа", каза още Борисов и даде заявка за сигурни граници.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14