Новини

Прекратяват издирването на терен на Ивана от Дупница

   
Прекратяват издирването на терен на Ивана от Дупница

Продължават специализираните полицейски действия по установяването на 17-годишната Ивана от Дупница, съобщиха от полицията в Кюстендил, цитирани от БТА.

Непълнолетната Ивана беше обявена за общодържавно издирване веднага след заявеното ѝ изчезване от родителите ѝ. В Районното управление в Дупница беше създаден щаб под ръководството на директора на Областната дирекция (ОД) МВР ст. комисар Светослав Григоров, в работата му се включиха и служители на Главна дирекция "Национална полиция", служители на областните дирекции на МВР в Югозападна България. За работата на терен беше ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – няколко хиляди полицаи, жандармеристи, пожарникари, ресурс на Горското стопанство, планински спасители, казаха още от полицията.

В първите седем дни в работата на терен активно се включиха и доброволци. Пребродена беше огромна територия, въпреки лошите метеорологични условия.

"Получихме широката обществена подкрепа както от местната власт, така и от доброволци, макар понякога да не постигахме хармония, безспорен остава фактът, че каузата ни е една: Да намерим Ивана", казаха още от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Кюстендил.

От там уточниха, че работата по издирването на Ивана продължава чрез различни оперативни способи, а претърсването на терен се преустановява от утре, 7 март. От полицията посочват още, че всяка информация, свързана с Ивана, ще бъде детайлно проверявана.

По случая е образувано и досъдебно производство, а действията се осъществяват под надзора на прокуратурата.
Ивана Георгиева е в неизвестност от вечерта на 22 февруари, когато родителите ѝ са съобщили в полицията в града, че не се е прибрала. В този ден ученичката от "Тютюневия техникум" е оставила преди края на часовете телефона и раницата си на класната учителка и напуснала сградата на училището.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14