Новини

Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата от 20 години затвор за Георги Семерджиев

   
Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата от 20 години затвор за Георги Семерджиев

Прокуратурата поиска потвърждаване на тежката присъда на Георги Семерджиев. Той е осъден за тежката катастрофа на бул. “Черни връх”, при която загинаха две момичета. За престъплението Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор.

"Пред втората инстанция беше проверена втора версия за случилото се. И тя беше дискредитирана. Затова трябва да бъде отхвърлена. Надявам се, че пред Върховния касационен съд подсъдимият няма да изложи и трета версия", посочи прокурорът по делото.

Според него теорията на Семерджиев, че е бил отвлечен и упоен, както и че не е карал колата в нощта на инцидента, е отхвърлена отдавна. Допълнителни експертизи отхвърлиха и втората версия на подсъдимия. Всички доказателства сочат, че Семерджиев е употребил наркотици в деня на инцидента, посочиха от прокуратурата.

Според държавното обвинение ефектът на метамфетаминът е като падане на всички задръжки. "Доказано е, че именно Семерджиев е карал джипа. Правилно Градският съд е завишил наказанието заради циничния начин, по който две момичета са загинали". Затова не трябва да бъде намалено наказанието. С подобна присъда се надявам да се постигне дисциплиниращ ефект както при подсъдимия, така и в обществото", посочиха от прокуратурата. 

Родителите на загиналите момичета и адвокатите им поискаха същото от Апелативния съд.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14