Новини

Роден Желязков е на официално посещение в Азербайджан

   
Роден Желязков е на официално посещение в Азербайджан

Председателят на Народното събрание Росен Желязков e на официално посещение в Азербайджан. В столицата Баку той ще се срещне с президента Илхам Алиев, както и с председателя на парламента на страната Сахиба Гафарова.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще разговаря с президента на Азербайджан Илхам Алиев, който още миналата година обяви, че планира страната му да удвои доставките на природен газ за Европа до 2027 година. По време на посещението на Алиев в България миналата година се подписа и меморандум по инициативата Solidarity Ring, която цели да повиши сигурността на доставките на природен газ за Европейския съюз. 

В София беше официално открит и офис на азербайджанската държавна петролна компания SOCAR - като знак за задълбочаване на енергийното сътрудничество между двете държави.

Визитата на председателя на Народното събрание е своеобразно продължение на стратегическото партньорство между България и Азербайджан в областта на енергетиката. Българската парламентарна делегация, водена от председателя Росен Желязков, са в Баку по покана на председателя на Милли Меджлиса Сахиба Гафарова, която посети страната ни през септември миналата година. Двамата ще проведат разговори на „четири очи“, след което представителите на двата парламента ще проведат пленарни разговори и ще обсъдят теми от взаимен интерес.

По време на официалното посещение българската делегация ще отдаде почит пред паметта на националния герой Гейдар Алиев в Алеята на честта и ще положи венец в Алеята на мъчениците.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14