Свят

Зеленски разочарован от Запада: Светът ще помни разправиите ви за военната помощ

   
Зеленски разочарован от Запада: Светът ще помни разправиите ви за военната помощ

Вътрешните спорове между партньорите на Украйна относно военната помощ няма да бъдат забравени, каза Володимир Зеленски в редовното си вечерно телевизионното обръщение, цитиран от РИА Новости.

Според него светът има „достатъчно системи за противовъздушна отбрана“ и „Украйна не е поискала нищо повече от необходимото“, за да „защити живота“.

Той разкритикува забавянето на доставките на оръжие и системи за противовъздушна отбрана на Киев, обвинявайки съюзниците във „вътрешни политически игри и спорове“, които ограничават „нашата отбрана“.

"Това е невъзможно да се разбере. Невъзможно е да се съгласим с това. И ще бъде невъзможно да се забрави - светът ще помни това", каза Зеленски.

Американският конгрес все още не е подкрепил искането на администрацията да отпусне още 60 милиарда долара за Киев поради позицията на републиканското мнозинство в Камарата на представителите. Предишните заделени средства приключиха през декември миналата година и част от предварително обявените пакети с военна помощ идват в Украйна в изпълнение на предишни договори.

Русия смята, че доставките на оръжия за Украйна въвличат пряко страните от НАТО в конфликта и са „игра с огъня“.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14