Новини

Кирил Петков отговори на Борисов и обяви: Стига театрално говорене и медийни изяви, време е да седнем да говорим

   
Кирил Петков отговори на Борисов и обяви: Стига театрално говорене и медийни изяви, време е да седнем да говорим
  google

Не съм чул какво точно е казал Бойко Борисов, защото ние имахме възможността да имаме много отговорен разговор с министър Тагарев относно помощта за Украйна. Разбрахме, че за девет месеца е направено много. Призовавам колегите от ГЕРБ - СДС също да проведат такъв задълбочен разговор.

Това заяви съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков, който коментира поставения малко по-рано ултиматум от Бойко Борисов за подписване на коалиционно споразумение.

"Пак казвам, че не съм гледал пресконференцията на Бойко Борисов, но за нас е най-важно да се работи по-бързо и да седнем да говорим още този уикенд. Призовавам ГЕРБ да работят по-бързо и по-старателно. Искам да видя точно какво ще е коалиционното споразумение на ГЕРБ. Ние го направихме много прозрачно и публично, а те са казали, че ще ни го изпратят формално. Няма как да отхвърлям или да приемам нещо, което не съм видял или прочел. Съгласен съм с Борисов, че хиората не ходят да гласуват за регулатори. точно това е проблемът. ако хората гласуваха за регулатори, нямаше да им се вдига тока, щеше да има работещи КЕВР и КЗК. Регулаторите определят живота на хората и там трябва да е фокусът. Регулаторите са за 5 години, а министрите са за следващите месеци", обяви Петков.

"В момента не мога да кажа нищо, защото не съм запознат какво точно предлагат ГЕРБ, но трябва да го предложат максимално най-бързо. Ние ще спазим нашата дума и на 6 март акад. Денков ще подаде оставка. Всичко трябва да се случи максимално бързо. Всеки ден забавяне е ден на несигурност. За нас категорично премиер трябва да е Мария Габриел. Ние се държим на думата. Задължително следващият премиер трябва да е Мария Габриел", категоричен бе той.

"Не искам да коментирам никакви математики. Искаме да видим тяхното предложение. Да видим какво предлагат в съдебната реформа, за регулаторите, за Пепи Еврото и Нотариуса. Ако тази държава се управляваше само от министри, щеше да е процъфтяла. Тази държава се управлява от нерефирмарани специални служби и регулатори. Управлява се от нереформиран ВСС, който като му натиснеш ентър гласува с един глас. Нека не отвличаме темата с разпределянето на министрите. Министрите са много по-малко важни от така наречената перманентна власт. точно тази власт управлява. Кой е гласувал за главен прокурор Сарафов? Аз не съм. Кой е гласувал шефката на КЗК да бъде майка на депутат. Не съм гласувал за службите, които не могат да открият един шпионин. Това е най-важното. Нека спрем да си играем на театър и да седнем да решим най-важните задачи. На нас това ни омръзна и няма да отклоним темата. Нямаме ли реален разговор за реформите - разговорът за министри е вторичен. Николай Денков е готов с оценката на министрите още преди месец. Аз на Бойко Борисов още вчера му написах СМС, звънях му и му казах - време е да седнем да говорим, стига медийни изяви, цялата държава нас чака", завърши Кирил Петков.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14