Новини

Премиерът Денков: Български войници в Украйна няма да отидат

   
Премиерът Денков: Български войници в Украйна няма да отидат

Премиерът Николай Денков заяви, че ротация ще има и опроверга твърденията за изпращане на български войници в Украйна.

"Искам да кажа напълно категорично, че по никакъв начин никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна", коментира той.

"Български войски там няма да отидат," категоричен бе премиерът. Денков заяви, че ще каже това и в парламента.
"България произвежда снаряди, които се изнасят доколкото знам до момента няма директен износ за Украйна, но така или иначе е ясно, че тези снаряди отиват в Украйна", коментира той.

Той коментира, че е готов с оценката на министрите, но все още не са говорили с Габриел.

Премиерът заяви, че ще има успешна ротация и допълни, че на 6 март ще подаде оставка.

"Процесът върви, с г-жа Габриел имаме разбирателство за това, че трябва да бъде плавен процесът. Това, което създава повече напрежение е как в НС ще бъдат попълнени тези позиции, свързани с Антикорупционната комисия, ВСС, прокурорския съвет и съответните регулатори", коментира той.

"Не става дума за това какви са постовете, става дума за това как ще работи държавата през следващите години", допълни премиерът.

Той заяви, че когато с Габриел имат общо мнение - с него ще отидат при лидерите на партиите.

"Има подмяна на тезата, която всъщност беше представена - 50 на 50 не означава, че 50% от едната партия ще сложи когото си иска и другата ще сложи когото си иска - говорим за нещо съвсем различно - трябва да има предварително процес, при който да бъдат обсъдени съответните кандидати и едва когато минат с уверението, че имат морал и нямат корупционни скандали, едва тогава ще обсъждаме кои да влязат на съответните позиции", заяви Денков.

По отношение на оценката на министрите, Денков заяви, че всички министри са се справили добре с работата си, но има конкретни бележки за всеки един от тях и допълни, че е доволен от работата им.

 


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14