Новини

Гл. комисар Явор Серафимов: Пепи Еврото е жив, избягал е в съседна държава

   
Гл. комисар Явор Серафимов: Пепи Еврото е жив, избягал е в съседна държава

Пепи Еврото е жив, избягал е в съседна държава. Това заяви в интервю за Мариета Николаева в „Здравей, България” по "Нова телевизия" директорът на ГДБОП главен комисар Явор Серафимов.

Според шефа на ГДБОП няма информация „лицето Петър Петров- Еврото да не е жив“. „Това, което знаем, е, че се предполага, че е жив. Предполага се, че е напуснал територията на страната. Знае се, че това не се е случило по легалния начин. Най-вероятно е станало с фалшиви документи или през зелена граница. Предполагаме, че е в съседна държава. На Балканите. Към момента лицето се издирва“, посочи Серафимов.

През 2021 г. в ГДБОП е получен сигнал за търговия с влияние, подаден срещу Петър Петров, по прякор Пепи Еврото.

В хода на тази проверка самият Петров също е бил призован и се е явил като свидетел, категоричен е шефът на ГДБОП.

Материалите по проверката са изпратени във ВКП през януари 2022 г. „Нямаме информация какво е станало по-нататък. Нашите материали са с огромен обем. Става дума за търговия с влияние на Петров. Касае се за измами около неговата група. Информацията представлява повече от 100 листа справка“, обясни Серафимов.

„Нямаме обратна връзка по случая. Като цяло самата Прокуратура е длъжна да ни уведоми къде се намира нашият сигнал. В случая това не е направено. Има казуси, по които движението на сигналите се проследява лесно. Но има и такива, по които прокурорът вероятно може да е забравил“, посочи той.

По-късно от МВР излязоха с позиция по казуса.

„В доклада, изпратен от ГДБОП до ВКП през 2022 г., не се съдържа името на и.ф. главен комисар Борислав Сарафов. Името е споменато единствено във връзка с публично известна снимка, разпространена в медиите. Той, както и други магистрати, не са били обект на разработка, тъй като МВР няма компетентност спрямо тях“, съобщават от министерството.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14