Новини Свят

Зеленски: Кремъл се е сдобил с плановете за украинското контранастъпление

   
Зеленски: Кремъл се е сдобил с плановете за украинското контранастъпление

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Русия се е сдобила с плановете за миналогодишното украинско контранастъпление още преди то да е започнало, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес. Зеленски каза това на пресконференция в Киев.

"Нашите планове за контранастъпление са станали известни на Кремъл, преди да започнат действията по контранастъплението", заяви украинският лидер. Зеленски не уточни по какъв начин е изтекла информацията, отбелязва Ройтерс. Украйна има ясен план за нова контраофанзива срещу руските сили, каза още Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

"Има план, планът е ясен, но не мога да ви дам детайли", поясни Зеленски. Президентът каза още, че кадровите промени в ръководството на украинските въоръжени сили по-рано този месец са били свързани с новия план за действие на бойното поле. Украинският лидер отбеляза, че ротацията на войските е от критично значение за военните усилия на Украйна и че украинските резервни сили трябва да бъдат по-добре подготвени. Освен това на пресконференцията си Зеленски предупреди, че руските сили ще се опитат да проведат нова офанзива в Украйна в края на май или през лятото.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14