Новини

Борисов: Забелязвам колко майсторски колегите лидери на другите партии играят своята политическа игра

   
Борисов: Забелязвам колко майсторски колегите лидери на другите партии играят своята политическа игра

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира предстоящата ротация и спора около меморандума, предложен от ПП-ДБ.

"Аз много внимателно наблюдавам процесите през тази седмица и забелязвам колко майсторски колегите лидери на другите партии играят своята политическа игра", заяви Борисов във Варна.

"Мен няма да ме вкарате в разкриване на тайни, аз си имам принципи", допълни той.

Той цитира пред медиите текст от меморандума, който гласи: "Ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договарят заедно с изборите за европейски парламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори с цел намаляване на риска от политическа нестабилност и отклоняване от проевропейския път на България" и запита защо Кирил Петков е казал, че не желае да се провеждат нови избори. "Не им се ходело на избори, тогава защо ми пишете такива работи", запита той.

По думите на Борисов Асен Василев тихомълком е сменил шефа на Агенция "Митници". "Цялата отбрана е в ръцете на ПП", допълни Борисов.

"Всички говорят за успокоение, но после нападат, назначат и после търсят ГЕРБ и аз не знам за какво ни търсят", заяви Борисов.

"Естествено е да има конфликт, нормално е да има конфликт и да има триене, но доброто да ни държи заедно, а не да се обиждаме", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"Надявам се като Мария Габриел и Николай Денков направят оценка на министрите ние ще им поставим условия кои не можем да подкрепим", допълни той.

"Хемус я няма, няма стадион, няма нищо и няма да има", допълни Борисов за новото управление на Варна.

Той коментира и положението в София "Бих призовал кмета Терзиев да се срещне с председателите на комисиите и да започнат работа и да приемат бюджета на София", заяви Борисов и допълни, че Варна не може да остане в това насипно състояние което е в момента.

"Срамота е месеци наред да не можеш да направиш мнозинство, те мислят че това е нещо лесно - или го имаш или го нямаш", допълни Борисов.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14